Χωριά έσβησαν από τον χάρτη – « Φοβοι για πνιγμενους ανθρώπους » – FANTOMAS.GR

Το ανελέητο «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας «Daniel» έχει μετατρέψει τον κάμπο της Καρδίτσας σε μια απέραντη λίμνη, όπου οι κάτοικοι πολλών χωριών έχουν καταφύγει από τα ξημερώματα σε ταράτσες ψηλών κτηρίων για να προστατευτούν από τα νερά που συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Εξαιτίας των φουσκωμένων νερών και των συνθηκών που επικρατούν η προσέγγιση των Αρχών είναι αδύνατη.

 

 

Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Βλοχός, Μεταμόρφωση έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τον χάρτη, καθώς όπως αναφέρουν κάτοικοι το νερό έχει φτάσει μέχρι τις στέγες, ενώ πολλοί αγνοούνται.

Από το πρωί οι εικόνες που δημοσιεύουν οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι των χωριών είναι αποκαλυπτικές της κατάστασης που επικρατεί.

Κάτοικοι της Καρδίτσας αναφέρουν πως «έχουν πνιγεί άνθρωποι και ότι έχουν καταπλακωθεί σπίτια».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  πολίτης έκανε δραματική έκκληση σε βοήθεια.

«Δεν χτύπησε το 112. Έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους. Καλώ σε βοήθεια. Έχουν σωθεί άνθρωποι από τα γύρω σπίτια και έχουν έρθει σε εμένα. Έχουν πεθάνει, έχουν πνιγεί άνθρωποι. Ακριβώς στο απέναντι σπίτι από το δικό μου, ήταν πλινθόκτιστο κι έχει καταρρεύσει. Εκεί ζούσε ένας άνθρωπος. Δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Δεν μπορώ να πάω να τον βρω» είπε.

Όπως περιέγραψε, πολλά είναι τα σπίτια που έχουν πέσει από τα ορμητικά νερά που κάλυψαν τα πάντα στην Καρδίτσα.

Την τραγική πραγματικότητα μετέφερε ο κάτοικος του χωριού Αγίας Τριάδας στην ΕΡΤ, ο οποίος είπε πως η κατάσταση στο χωριό είναι «ακραία» και πως «δεν υπάρχει σωστικό συνεργείο, ούτε από αέρος, ούτε επίγειο».

 Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *