Ψευδής και ύποπτη η πληροφορία ότι έπεσε στα χέρια της Ελλάδας τουρκικό drone Bayraktar – FANTOMAS.GR

Με μια δριμύτατη ανακοίνωση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι βρέθηκε στα χέρια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου Bayraktar.

Μάλιστα, το Πεντάγωνο κάνει λόγο για «ψευδή και ύποπτη» πληροφορία που μεταδόθηκε σε ΜΜΕ και ανέφερε ότι Έλληνες στρατιωτικοί βρήκαν ένα τουρκικό drone στη Λιβύη και το μετέφεραν στην Αθήνα.

Το υπ. Άμυνας προσθέτει δε ότι «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το τουρκικό drone
Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια.

Νωρίτερα, μεταδόθηκε από ΜΜΕ ότι Έλληνες αξιωματικοί βρήκαν στη Βεγγάζη το 2020 ένα τουρκικό drone τύπου Bayraktar, που είχε καταρριφθεί, και το μετέφεραν, με τη βοήθεια στρατιωτικών της Λιβύης, στην Ελλάδα για να το αναλύσουν και να αναπτύξουν αντίμετρα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας.

 

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.