500 αξιωματούχοι Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Πληροφοριών έστειλαν επιστολή στον Τζο Μπάιντεν με το ερώτημα «Γιατί υποστηρίζεις το Ισραήλ»; – FANTOMAS.GR

Επιστολή υπογεγραμμένη από 500 στελέχη των Υπηρεσιών Πληροφοριών και άλλων Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών εστάλη στον Τζο Μπάιντεν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν για την άνευ όρων υποστήριξή του στο Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. 

Όλοι ανήκουν στις μεγαλύτερες Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ένα σημάδι της αυξανόμενης δυσαρέσκειας με τη φιλο-ισραηλινή γραμμή του Τζο Μπάιντεν στο δικό του στρατόπεδο.

Επιστολή υπενθυμίζει ότι σε δημοσκόπηση του Οκτωβρίου το 66% των Αμερικανών είναι επίσης υπέρ της παύσης της ισραηλινής επίθεσης.

Ένα ποσοστό που φτάνει ακόμη και στο 80% μεταξύ των Δημοκρατικών αλλά και στο Κογκρέσο, οι διαμαρτυρίες από την πτέρυγα των Δημοκρατικών είναι όλο και πιο ορατές.

Ο ανταποκριτής του Rfi στο Μαϊάμι, Ντέιβιντ Τόμσον, αποκαλύπτει ότι η επιστολή υπογράφεται από 500 μέλη της Κυβέρνησης Μπάιντεν, τα οποία υποστήριξαν την εκλογή του και σήμερα εργάζονται σε περίπου σαράντα φορείς, όπως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το FBI, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Οι υπογράφοντες του ζητούν «να απαιτήσει επειγόντως κατάπαυση του πυρός», «να ζητήσει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων» αλλά και των Παλαιστινίων που «αυθαίρετα κρατούνται». 

Ζητούν επίσης την αποκατάσταση νερού, καυσίμων, ηλεκτρισμού και επαρκή ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή η προσέγγιση δεν είναι η πρώτη. Αυτή είναι ακόμη και η τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που ομοσπονδιακοί πράκτορες στέλνουν αίτηση στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν για να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξή του στην ισραηλινή επιχείρηση.

Και άλλα ΜΜΕ όπως οι NYT  και το WIRE αναφέρθηκαν εκτενώς στο θέμα…

 

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...